accident trens Montcada

(ACN / Redacció) 150 viatgers han resultat ferits lleus i cinc més de poca gravetat per la topada de dos trens de la Línia R4 de Rodalies a l’estació de Montcada i Reixac – Manresa. En total, s’han fet 39 trasllats a diferents centres sanitaris per policontusions i algun traumatisme al cap. Fins als lloc dels fets s’hi han desplaçat 29 unitats del SEM i set dotacions dels Bombers per evacuar la gent dels combois. No ha quedat cap persona atrapada a l’interior i Protecció Civil ha activat l’alerta Ferrocat.

Els Mossos han obert una investigació

L’accident ha passat a les 7.50 h d’aquest dimecres quan un dels dos trens ha col·lidit per darrere amb l’altre, que estava aturat a l’estació. En aquell moment molts passatgers estaven pujant al comboi. En total hi havia unes 1.300 persones a l’interior dels dos trens.

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació del sinistre.

El testimoni dels passatgers

Un dels viatgers que circulava al tren que ha xocat amb el que estava estacionat, Agustí Sancho, ha explicat que ha agafat el tren a Sabadell Sud i que a l’estació de Barberà els han informat que romandrien una estona aturats perquè el tren de davant tenia algun problema. Passats uns cinc minuts han tornat a posar-se en marxa amb normalitat, fins que han entrat a l’estació de Montcada i Reixac – Manresa i s’ha produït la topada. Sancho viatjava al vagó del mig a contramarxa i no ha resultat ferit.

Després d’uns instants de confusió han estat informats que s’ha produït un xoc i de seguida ha començat a passar personal de seguretat. Sancho ha explicat que poc després ja han començat a arribar Mossos d’Esquadra i personal del SEM i els han ajudat a baixar del tren. “Tot bastant ràpid”, ha manifestat.

Sense servei a les línies R4, R7 i R12 durant dues hores

La topada ha obligat a interrompre el servei de les línies de Rodalies R4, R7 i R12 en ambdós sentits durant prop de dues hores. Poc després de les 9.30 h s’ha restablert la circulació de trens.

accident trens Montcada