RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Cal avançar d'una manera molt ràpida cap a una distribució justa dels sacrificis i, per tant, és de justícia demanar al més gran propietari immobiliari de l'Estat que faci també la seva contribució a l'IBI, per tant, als impostos amb els quals després es podran finançar serveis per al conjunt de la població i especialment per als sectors més febles."

Iniciativa per Catalunya considera injustificable que es mantingui l’exempció de pagament de l’IBI als béns immobles registrats a nom de l’Església i altres confessions religioses en un estat laic i més en el context actual de crisi. Per això, la coalició ecosocialista presentarà una proposició a la reunió del Plenari Municipal del mes de maig per instar el govern a “fer ús de totes les possibilitats que la legislació actual permeti per aplicar l’IBI a les propietats de l’Església catòlica i de la resta de confessions religioses a la ciutat”.

El president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, també demanarà que s’elabori un cens dels béns immobles registrats a nom de les diverses confessions religioses a la ciutat. La mesura, però, té poques possibilitats de prosperar perquè CiU i PP hi votaran en contra. Segons els populars, l’església ja paga en obres socials.