El PSC considera que pot disputar la victòria de les eleccions a ERC. Ho ha assegurat en una entrevista al programa ‘bàsics’ el número cinc de la llista socialista, Ferran Pedret, que també creu que la formació socialista és l’única que pot presentar una proposta a la presidència si el bloc independentista no aconsegueix la majoria absoluta.

Pedret també ha descartat l’opció que el PSC faci presidenta la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas: “No farem president una persona de dretes”. I ha fet bandera de la posició que l’enquesta de GESOP dona als socialistes: “Estem disputant una possible victòria. Donen un 19 % al PSC i a ERC, guanyadora, amb un 20,5 %”.

A l’hora de pactar, Pedret s’ha acostat a Catalunya en Comú – Podem. Una formació amb què considera que hi tenen “més afinitat programàtica” i que, per tant, una entesa seria “el més natural”. Tot i això, Pedret ha admès que el trencament del pacte de govern a l’Ajuntament de Barcelona ha afectat les relacions entre socialistes i comuns.

Ferran Pedret també s’ha posicionat sobre la presó incondicional per a Oriol Junqueras i ha assenyalat que no és bo, ja que no permet a un candidat “exercir la seva condició durant la campanya”. D’altra banda, el número cinc socialista ha defensat Miquel Iceta al·legant, que va ser el primer no independentista a criticar la condemna per al líder d’Esquerra.

Recupera l’entrevista completa