Els militants del Comitè Territorial de Barcelona de CDC van aprovar per unanimitat un manifest en relació amb els posicionaments públics del president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida.  L’acusen de discrepar en alguns dels posicionaments que defensa Artur Mas referents al dret a decidir i diuen que les seves declaracions “provoquen malestar en importants sectors de la societat”. La declaració culpa aquestes declaracions de la pèrdua de suports electorals.

El manifest denuncia que les posicions polítiques de Duran i Lleida afecten la cohesió interna i malmeten la imatge de la federació, un fet que “genera confusió i frustració al nostre electorat, alhora que dilueix i desdibuixa el compromís polític de CiU”. El Comitè Territorial de Barcelona va acordar traslladar aquestes peticions a la direcció del partit.

Unió demana “tranquil·litat”

La intercomarcal de Barcelona d’UDC ha posat fre a la declaració de CDC. En un comunicat signat pel president, Gerard Ardanuy, puntualitza que Unió està compromesa al 100% amb el programa electoral del CiU. El partit demana tranquil·litat als seus socis perquè es tracta de moments complexos per al país i cal actuar amb responsabilitat.

Ardanuy demana respecte per la identitat del que representa Unió i acusa el president de la federació de Barcelona de CDC -el també regidor Jordi Martí-, de desorientar l’electorat i els militants dels dos partits amb les declaracions.