Com es va fer amb la ve baixa humana de l’última Diada, l’objectiu de l’acte del dia 19, que tindrà lloc al punt del migdia, és “visualitzar que hi ha una majoria social que vol decidir lliurement el seu futur”. Hi intervindran, a més de les presidentes de l’ANC, Carme Forcadell, i d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, el secretari general de CDC, Josep Rull, i el president d’ERC, Oriol Junqueras. També hi seran presents tots els altres partits proconsulta (ICV, EUiA, CUP i UDC), però encara no han confirmat qui seran els representants.

En representació de la societat civil hi haurà també personalitats de diversos àmbits, com Lluís Llach, l’economista Germà Bel, el periodista Miquel Calçada, l’actriu Carme Sansa o el president de Súmate, Eduardo Reyes. A l’acte s’afegiran a més els participants de la Motorada per la Independència, una concentració de motos que se farà al Circuit de Barcelona-Catalunya el mateix dia a partir de les 8 h. Els participants marxaran en caravana de Montmeló al centre de la ciutat.

A més de la publicitat a La Pedrera, la campanya també té previst instal·lar una altra lona al Portal de l’Àngel i omplir d’anuncis les principals zones de pas del metro de Barcelona. Els representants d’“Ara és l’hora” han explicat que la campanya de publicitat té un cost setmanal de 200.000 euros. Per això han fet una crida als ciutadans perquè facin donatius a través de la pàgina web.