Les jornades s’allargaran dos dies, divendres 10 al vespre i dissabte 11 al matí, al Centre Cívic la Sedeta. Hi participen Guanyem Barcelona, Procés Constituent, Podem Barcelona, ICV, EUiA, la Trobada Popular Municipalista (TPM, promoguda per la CUP) i el Partit X.

En només 24 hores s’hi han apuntat més de 500 persones i, per això, des de l’organització, han hagut d’activar un formulari en línia perquè tothom qui ho vulgui hi pugui participar, tot i no assistir presencialment a les jornades. Aquesta plataforma ja està activa i ho estarà fins al proper divendres 17 d’octubre. Les jornades estan obertes a la ciutadania, moviments socials i forces polítiques.

Per aquestes jornades, les diferents formacions han presentat un text per establir les bases que es debatran, creat a partir de les diferents formacions i de la feina feta fins ara. El debat se centra en tres grans eixos: democratització de la representació política, fiscalització i rendició de comptes; finançament, transparència i gestió de les despeses; i professionalització de la política, supressió de privilegis i mesures contra la corrupció.

Amb aquesta candidatura, i sobre la base de les jornades Governar Obeint, volen crear noves polítiques que permetin sortir de la crisi amb més democràcia per tal que la ciutadania no depengui de les institucions sinó de la participació de tothom, apostant per noves relacions entre la ciutadania i els representants polítics.

El codi ètic que en surti i el posterior treball de discussió se sotmetrà a validació ciutadana al novembre.