El partit polític “Barcelona és Capital, encapçalat per Jordi Graupera, fa un pas més en la configuració de la seva candidatura. Aquest dissabte ha celebrat una jornada sobre el programa electoral de la formació al Centre Cívic del Casinet d’Hostafrancs. S’hi han organitzat taules de debat per analitzar tres temes clau en el programa com són habitatge, economia i capitalitat de Barcelona. 

Un cop escollits els candidats a les primàries, la candidatura fa setmanes que treballa en la configuració del programa. Ara, conjuntament amb els voluntaris, han començat a fer esborranys dels punts principals del programa que es debatran en aquestes jornades. De fet, la candidatura liderada per Graupera té previst fer diverses sessions com aquestes per escoltar l’opinió de la ciutadania amb temes clau de la ciutat.

De moment, l’únic apartat que tenen clarament definit són els possibles pactes de govern postelectorals. “Si l’alternativa és que governi Manuel Valls farem alcalde a qui sigui, ja sigui Ada Colau o Ernest Maragall”. Jordi Graupera ha explicat que en cas que qui guanyés fos Colau farien oposició. Mentre que si és Maragall s’ha mostrat disposat a seure a la taula per negociar sempre que sigui un govern format exclusivament per grups independentistes.

Aquest dissabte, Graupera també ha fet públics els tres grans eixos del seu programa. Per una banda, la profunditat democràtica de la candidatura, així com la independència i un projecte de ciutat pluralista. Al seu entendre, no es tracta que hi hagi solucions d’esquerres o de dretes, sinó que a “cada problema es busqui la millor solució”. Creuen que cal provar-ho i si no funciona buscar una altra alternativa. “No som sectaris. Donarem suport a qualsevol idea de ciutat que valorem de forma positiva, vingui d’on vingui” ha sentenciat Graupera.

S’obre un període d’esmenes del programa al web

De moment, aquells que vulguin saber més sobre el programa electoral tenen l’oportunitat de consultar els primers esborranys al seu web, on es poden fer esmenes i propostes. De moment, hi ha penjats els esborranys d’habitatge, seguretat i turisme amb propostes com construir 115.000 habitatges públics o crear una unitat d’investigació dins del cos de la Guàrdia Urbana.