El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, s’ha defensat del gest que va fer durant la manifestació contra el judici del procés i que va encetar una polèmica: “Vostès em coneixen perfectament, soc home de pau i d’ordre”, ha dit en un acte a la Casa de Castella-la Manxa amb Adolfo Suárez fill, el president del PP Català, Alejandro Fernández, i el líder actual del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz.

Bou ha lamentat “que m’hagin volgut enterrar per aquell gest” i ha assegurat que va anar a la manifestació per dir que “no pot ser que ‘els carrers seran sempre nostres’, vaig dir que els carrers també són meus“. Ha afegit que tot i ser un candidat independent —”una eina, un soldat”, ha dit— s’està plantejant afiliar-se al PP.

Vol canviar el nom a l’avinguda del Príncep d’Astúries

Més enllà d’aquest episodi, Bou s’ha referit a altres qüestions de l’actualitat municipal. Ha criticat la iniciativa del govern Colau de canviar de nom alguns carrers i places, però li ha donat la raó en el cas de l’avinguda del Príncep d’Astúries: “Jo també la vull canviar i posar-hi la princesa d’Astúries, Elionor”, ha exclamat.

Després de criticar alguns dels carrils bici de la ciutat, el candidat popular també ha carregat contra la proposta per unir els tramvies per la Diagonal: “El que cal fer amb l’alcaldessa és regalar-li per Reis un tren elèctric i ja està, s’ha acabat”. Pel que fa al decret dels VTC, Bou l’ha qualificat de “barbaritat” i ha lamentat que els congressistes del Mobile es troben amb una “Barcelona ciutat insignificant, una ciutat dels anys 70”.