Al govern en minoria d'Ada Colau li ha arribat l'hora de la negociació en majúscules. Aquest últim trimestre de l'any ha d'aconseguir tirar endavant les ordenances fiscals i el pressupost, els dos expedients de més envergadura a l'Ajuntament. I en el cas de les ordenances, és a dir, els impostos i les taxes municipals, el calendari pressiona perquè s'han de tenir aprovades abans de finals d'any. L'executiu treballa amb aquest escenari. Vol aprovar les ordenances fiscals en Comissió de Govern dimecres de la setmana que ve. També pretén que la Comissió d'Economia hi doni el primer vistiplau el dia 20, i que el ple de finals de mes les tiri endavant inicialment. Després d'un període d'exposició pública, la intenció és que l'aprovació definitiva sigui al ple del 23 de desembre. Però perquè tot això es compleixi, caldrà obrir el diàleg amb els grups, que és el que precisament li van demanar al ple de divendres passat. De moment, els partits NO confirmen cap reunió oficial, tot i que l'executiu preveu fer els primers contactes aquesta setmana, donant prioritat a Esquerra, PSC i CUP. El govern ja va anunciar aquest estiu que per a l'any que ve planteja congelar l'IBI i augmentar les bonificacions del principal impost del consistori. A més, ha iniciat una revisió del cadastre per actualitzar les quotes el 2017 i fer-les més socials. El debat dels impostos i les taxes anirà lligat també al del pressupost de 2016, que el govern pretén aprovar definitivament al desembre, tot i que en aquest cas, el calendari és més flexible. Caldrà veure si al final d'aquest procés es repeteix la foto de l'entesa que hi va haver al juliol amb Esquerra i PSC per fixar mesures urgents contra la pobresa. A ningú no se li escapa, però, que les eleccions del desembre poden condicionar els acords.

L’executiu vol aprovar les ordenances fiscals en Comissió de Govern dimecres de la setmana que ve. També pretén que la Comissió d’Economia i Hisenda hi doni el primer vistiplau el dia 20, i que el ple de finals de mes les tiri endavant inicialment. Després d’un període d’exposició pública, la intenció és que l’aprovació definitiva de les taxes i els impostos sigui al ple del 23 de desembre. El govern ja va anunciar aquest estiu que per a l’any que ve planteja congelar l’IBI i augmentar les bonificacions. A més, ha iniciat una revisió del cadastre per actualitzar les quotes el 2017 i fer-les més socials.

Però perquè el calendari que ha dissenyat el govern es compleixi, caldrà obrir el diàleg amb els grups, que és el que precisament li van demanar al ple de divendres passat. De moment, els partits no confirmen cap reunió oficial, tot i que l’executiu preveu fer els primers contactes aquesta setmana, donant prioritat a ERC, el PSC i la CUP Capgirem Barcelona. El debat dels impostos i les taxes anirà lligat també al del pressupost de 2016, que el govern pretén aprovar definitivament al desembre, tot i que en aquest cas el calendari és més flexible. Caldrà veure si al final d’aquest procés es repeteix la foto de l’entesa que hi va haver al juliol amb Esquerra i PSC per fixar mesures urgents contra la pobresa.

CiU critica que se’ls exclogui del diàleg

En un comunicat, la regidora de CiU Sònia Recasens ha lamentat que el govern “no parli amb tots els grups” sobre ordenances fiscals i pressupostos. Recasens considera “un menyspreu” que l’executiu no abordi aquests temes amb “el principal grup de l’oposició. També des de Ciutadans s’ha confirmat a BTV que no tenen prevista cap trobada amb el govern per aquestes qüestions. Fonts municipals asseguren que l’executiu buscarà “grans acords i pactes de ciutat en temes importants”.