Amb la suma dels regidors de les tres formacions no s’arriba a aquesta majoria, per la qual cosa el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha interpel·lat la resta de formacions, en especial al PSC, perquè s’afegeixin a la proposta.

Pisarello ha denunciat l’opacitat del tractat, que actualment encara està en negociació, i ha explicat algunes de les repercussions que tindria en l’àmbit local. “Serà més difícil que l’aigua sigui un bé comú o defensar els drets dels treballadors i del petit comerç”, ha dit. El primer tinent d’alcalde també ha ofert la ciutat per acollir un gran debat públic sobre els tractats de lliure comerç entre activistes socials i experts d’arreu del món.

Des d’ERC, la regidora Montserrat Benedí, ha assegurat que espera que en el plenari de divendres la ciutat es declari en contra de la TTIP que considera que “afecta els drets de tots el ciutadans”. María José Lecha, de la CUP Capgirem Barcelona, ha alertat que aquesta llei posarà en perill “els drets bàsics dels treballadors” i ha plantejat “una desobediència contra al TTIP i contra les mesures neolliberals”.

Cristina Pina, membre de la campanya contra el Tractat de lliure comerç i inversions entre els Estats units i la Unió Europea, ha denunciat que la llei suposaria “una rebaixa dels drets de la ciutadania i la privatització dels serveis públics”. A més, ha afegit, que la TTIP “posa en perill la sobirania dels pobles i treu sentit a les institucions democràtiques”.

A la presentació han estat presents les entitats impulsores de la campanya com representants de la FAVB, CCOO, UGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Unió de Pagesos, Ca la Dona, Dempeus per la Salut Pública, LaFede, el Consell de la Joventut de Barcelona i la plataforma Aigua és Vida. La campanya, segons han anunciat els impulsors, està molt a prop d’aconseguir els tres milions de signatures de suport.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a