Segons ha explicat Reniu, és complicat que es canviïn els resultats ja que el percentatge del vot exterior ha estat baix i, sobretot, pertany a la província de Barcelona i no a la Girona, on hi havia dubtes sobre el darrer escó.

Per tant, avui es podria conèixer el resultat final si no s’hi presenten recursos en contra que podrien endarrerir el procés com a màxim una setmana. Una vegada fet l’escrutini definitiu, els partits tenen un dia per presentar-hi recursos en contra, i les juntes electorals provincials, un altre dia per resoldre’ls. A partir d’aquesta resolució dels recurs, el recompte passa a la Junta Electoral Central i hi ha un dia per presentar-hi algun recurs en contra i tres per resoldre’l.

Respecte als endarreriments per votar que han denunciat alguns electors, Reniu ho ha atribuït al fet que en cada cita electoral han de dirigir-se al consolat per comunicar que hi volen participar, cosa que allarga els tràmits. El sistema de vot exterior es va modificar el 2011 i segons Reniu “entorpeix el procés”. Per això considera necessària una llei electoral catalana i “utilitzar mitjans telemàtics viables”.

En relació amb la petició del govern d’ampliar els terminis de votació, Reniu ha explicat que la data de les eleccions és inamovible i que, en aquesta ocasió, la impugnació d’una de les candidatures també ha endarrerit el procés.