El comunicat s’encapçala amb “El Govern legítim de la Generalitat de Catalunya” i també explica que una part dels consellers anirà a l’alt tribunal mentre que la resta es quedarà a Brussel·les. Aclareixen que quedant-se a Bèlgica no pretenen eludir la justícia, sinó respondre amb els mecanismes previstos per la Unió Europea en aquestes situacions.

Junqueras diu que Catalunya no es farà enrere

Precisament aquest dimecres, el vicepresident destituït Oriol Junqueras ha publicat un article al diari estatunidenc ‘The New York Times’ en què explicita que Catalunya no es farà enrere. Ha destacat que la República Catalana ha nascut amb la legitimitat dels vots però ha qualificat d’essencials les eleccions del 21 de desembre per consolidar la república.

Membres del govern es reuneixen per preparar la seva defensa davant l’Audiència Nacional

Aquest dimecres al matí s’ha pogut veure els diversos consellers que continuen a Catalunya, en una reunió conjunta amb els advocats per tal preparar la seva defensa davant la citació de l’Audiència Nacional. Tots els consellers destituïts pel Govern espanyol després de l’aplicació del 155 han estats citats entre dijous i divendres per un presumpte delicte de de rebel·lió, sedició i malversació.

Tots s’han mostrat tranquils, i han assegurat que compareixeran davant de l’Audiència Nacional, encara que no han volgut aclarir si declararan. Cap dels consellers tampoc no ha volgut respondre què farà Carles Puigdemont. Els consellers que s’han pogut veure a la reunió han estat Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carles Mundó i Joaquim Forn.