En canvi, quan ha sortit de l’estació de Sants han estat aclamats per més d’unes 200 persones. Des de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha fet una crida per acompanyar els membres de la Mesa del Parlament que estan citats a declarar davant del Tribunal Suprem aquest dijous i divendres. La convocatòria era aquest dimecres a les 16 h a la plaça dels Països Catalans, davant l’estació de Sants. Però un cop ha anunciat l’acte, Anna Simó, actual primera secretaria de la Mesa del Parlament, ha afirmat que qui s’acostés fins a l’estació de Sants no hi trobaria cap dels membres de la Mesa. Simó ha assegurat que tots els que van a Madrid ho fan en diversos horaris i mitjans de transport diferents.

Per aquest motiu l’ANC ha decidit desconvocar l’acte. Malgrat tot, unes 200 persones s’han acostat fins a l’estació, on s’han acomiadat de Nuet i Simó, que finalment sí que han agafat l’AVE de dos quarts de sis. La gent s’ha acomiadat d’ells amb el càntic “No esteu sols”, ‘Els segadors’ i aplaudiments de suport. Fins a l’estació de Sants també s’hi ha desplaçat diversos grups amb banderes espanyoles que cridaven a favor de la unitat d’Espanya.

Tot sembla indicar que tots els consellers i membres de la mesa, menys els que estan a Brussel·les, ja estan a Madrid. El conseller de Justícia destituit pel govern espanyol, Carles Mundó ho ha explicat a través d’un tuit.

Nuet assegura que és una irresponsabilitat que Puigdemont no es presenti a declarar 

Precisament el membre de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet ha assegurat avui que l’actitud de Puigdemont de no presentar-se a declarar demà davant l’Audiència Nacional pot fer que la resta de persones citades aquest dijous acabin en “presó preventiva”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que l’actitud de Puigdemont és dolenta per a la resta de citats, perquè demostra que és possible escapar-se. “És un veritable despropòsit i una veritable irresponsabilitat”, ha assegurat Nuet, que diu que Puigdemont hauria de donar la cara.