El president del govern, Pere Aragonès, i altres membres de l’executiu que l’acompanyaven s’han sumat aquest dilluns a la tarda a la manifestació de la Diada 2023 convocada per l’ANC. Aquesta participació ha estat rebuda amb crits de tota mena. Mentre alguns manifestants han cridat per la “dimissió” del govern de la Generalitat i han ensenyat cartells amb aquesta demanda, d’altres han sufocat aquest lema amb consignes a favor de la independència.

L’executiu participa en l’anomenada columna de la llengua, que ha sortit de l’Escola Proa i ha avançat pel carrer de Sants fins a Creu Coberta, per arribar finalment a la plaça d’Espanya. Aragonès i la resta de l’executiu s’han sumat a la manifestació a l’altura del Mercat d’Hostafrancs, sense encapçalar la marxa, tal com ja estava previst.

Crítiques a les peticions de dimissió

Els crits de dimissió al president i de “botiflers” també han tingut resposta per part d’alguns manifestants, que han criticat aquesta actitud recriminatòria al govern. “Us equivoqueu d’enemic. Fora feixistes”, han replicat algunes veus.

Aragonès torna a la manifestació de l’ANC

Aragonès havia confirmat que assistiria a la manifestació independentista, a diferència de l’any passat, quan no hi va anar. Considera que aquest any l’escenari “és diferent” i que la marxa està enfocada a “dirigir la pressió cap al govern de l’Estat”.

Què vols saber de la Diada 2023 a Catalunya?