El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, assegura que aquest és un Onze de Setembre per mirar endavant i “no per lamentar, sinó per guanyar”. Pel líder republicà, “el que compta avui és que la ciutat està viva”. “Avui no hi haurà el govern [de Collboni] al carrer, però la ciutadania estarà al carrer”, ha manifestat abans de la manifestació de la Diada 2023.

Maragall diu que els socialistes poden governar amb “conxorxes” però lamenta que, en canvi, “no estan en condicions de comptar amb la ciutat, ni de representar-la ni de liderar-la”. Considera que Barcelona comença a tornar a ser la capital de Catalunya malgrat la inhibició del seu “govern formal”. “El govern s’inhibeix però la ciutat compareix”, ha conclòs.  

Un missatge de confiança en els barcelonins

Maragall ha fet aquestes declaracions just abans d’unir-se a la manifestació d’aquest Onze de Setembre convocada per l’ANC. El líder d’ERC ha volgut enviar un “missatge de confiança” en el país i en la ciutadania, “especialment de Barcelona”. Considera que, malgrat les “conxorxes polítiques”, la ciutat segueix “ben viva, dempeus i decidida”.

Què vols saber de la Diada 2023 a Catalunya?