rodalies catalunya

(ACN) El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la creació d’una Subdirecció General de Transport Ferroviari per “culminar” el traspàs integral de Rodalies. El govern ha acordat impulsar aquest mecanisme per preparar l’estructura i els equips tècnics necessaris per poder assumir la xarxa ferroviària gestionada ara des de l’Estat.

Ha arribat l’hora de fer efectiu el traspàs integral. Com a departament, estem preparats, però li toca a l’Estat moure fitxa
Jordi Puigneró, vicepresident del govern i conseller de Territori

El govern també ha aprovat la creació de la Subdirecció General de Descarbonització i Carreteres Intel·ligents per implementar innovacions tecnològiques en matèria d’infraestructura viària. I, d’altra banda, també s’impulsarà la implementació del Building Information Modeling (BIM), amb el propòsit de la descarbonització del transport ferroviari i de polítiques de “reequilibri territorial i connectivitat”.

El govern vol millorar la mobilitat

La creació de les dues subdireccions generals s’ha fet en el marc de l’aprovació d’un nou decret amb el qual el govern vol desplegar una nova estructura pel Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Segons ha detallat l’executiu, l’objectiu d’aquesta remodelació és impulsar tres àmbits “estratègics”: la descarbonització de la mobilitat, la connectivitat física i digital i la vertebració territorial del país.

El govern també ha anunciat que crearà una àrea de bicicleta per “potenciar la mobilitat activa en bici i desenvolupar l’estratègia catalana i la planificació d’infraestructures ciclables”.