Junta Local Seguretat Barcelona Copa Amèrica

El govern municipal ha presentat aquest divendres el nou Pla local de seguretat, que estableix el full de ruta del mandat, del 2024 al 2027. El pla, que s’ha presentat en la Junta Local de Seguretat, inclou 280 accions per millorar els nivells de seguretat, convivència i prevenció de la ciutat.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que entre els principals focus d’actuació hi ha reduir el fenomen dels lladres multireincidents, els delictes contra la salut pública, així com els problemes socials que genera el narcotràfic i el mercat de les drogues, les ocupacions delinqüencials i minimitzar els conflictes de seguretat i convivència que se’n deriven.

Violència masclista i contra el col·lectiu LGTBI

Un altre dels objectius és combatre la violència masclista, “una pandèmia que no cessa”, ha lamentat Batlle. En aquest àmbit es posarà èmfasi en els incidents sense denúncia.

També es vol reforçar la seguretat del col·lectiu LGTBI contra l’augment d’agressions dels darrers anys i millorar la protecció dels drets i el suport a les víctimes promovent polítiques que incorporin la perspectiva LGTBI.

Un model de convivència de nit

El full de ruta de la seguretat per als propers quatre anys també vol desenvolupar un model de convivència de nit en el que serà clau la ja anunciada figura de l’alcalde de nit, una novetat que va anunciar l’alcalde Collboni, que coordinarà l’activitat nocturna i que farà tasques de mediació i promoció de l’oci nocturn.

Amb tot plegat, l’Ajuntament de Barcelona vol disminuir l’índex de victimització i millorar la percepció de la seguretat que té la ciutadania millorant el nivell de “seguretat objectiva” dels barcelonins. En aquest àmbit subratllen el paper de la Guàrdia Urbana com a policia de proximitat desplegada a tots els districtes.

Més presència policial per la Copa Amèrica

Barcelona també ha abordat la gestió de la seguretat per la Copa Amèrica de vela amb un pla específic que preveu augmentar la presència policial i ordenar la mobilitat al litoral barceloní. En el focus d’acció hi haurà la lluita contra els lladres multireincidents, la venda ambulant i les conductes incíviques, com les botellades.