Després del Consell Executiu, la consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha lamentat el paper que ha jugat l’Ajuntament de Barcelona i l’alcaldessa, Ada Colau, en aquest assumpte. Ha recalcat que l’actuació de Colau no ha estat “ni transparent, ni honesta” i li ha retret que la carta que va enviar al president Puigdemont es va filtrar, primer, als mitjans de comunicació. Munté ha assegurat, també, que l’executiu català ha acordat “per unanimintat” no acusar encara CDC en el judici del cas Millet.

Per la seva part, el tinent d’alcalde, Jaume Asens, considera que era una bona oportunitat per al PDeCAT de fer net amb el passat de Convergència. Asens s’ha volgut posar en la pell del PDeCAT i considera que no ha de ser fàcil “acusar al pare” però ha demanat al partit que ho faci per responsabilitat de país.

La consellera ha recordat que l’alcaldessa, com a vicepresidenta del Consorci del Palau de la Música, també pot convocar una reunió. D’altra banda, ha afirmat que el govern no acusarà, de moment, CDC i esperarà que hi hagi una sentència ferma per reclamar “fins a l’últim euro i davant de qui sigui”. Munté ha explicat que el govern defensa els interessos del Consorci i que, per això, rebutgen la rebaixa de penes per a Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull.

L’Ajuntament, però, no afluixa la pressió a la Generalitat perquè es replantegi la posició del Consorci del Palau de la Música de no presentar acusació contra CDC pel cas Palau. Si aquest dilluns l’alcaldessa va dirigir una carta al mateix president Carles Puigdemont, aquest dimarts el tinent d’alcalde, Jaume Asens, ha recordat que dimecres és l’últim dia per variar les acusacions de les parts. Asens considera que és una bona oportunitat per al PDeCAT de fer net amb el passat de Convergència. El tinent d’alcalde ha afegit que no entén que es pugui perdre la possibilitat de retornar 6,6 milions d’euros al Palau que el partit hauria ingressat irregularment.