Xavier García Albiol, president del PPC, ha exigit al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es retracti de la seva intenció de proclamar la independència. Diu que així evitarà l’èxode de les empreses que estan marxant. També assegura que cal replantejar-se el sistema educatiu català.

Albiol està convençut que Puigdemont té la intenció de proclamar la independència de Catalunya, la qual cosa considera una “irresponsabilitat”. Segons el president del PPC, ara és el moment de rectificar per “evitar portar Catalunya a l’abisme” i per frenar la fuga d’empreses, en què, afegeix, “els perjudicats seran centenars de treballadors”.

També ha enviat un missatge de tranquil·litat als ciutadans, ja que considera que Rajoy i el Govern espanyol “tenen molt clar el que han de fer”. També afirma que si finalment cal aplicar el 155 “no hauria de portar directament a una convocatòria electoral” com suggereixen el PSOE i Ciutadans. Segons Albiol, primer cal tornar a la “normalitat democràtica”. També ha atacat durament el sistema educatiu català. Diu que l’escola pública “educa els nens a odiar Espanya”.