Iceta espera que Puigdemont respongui que no va declarar la independència i que torni a posar sobre la taula els 46 punts que ja va intentar negociar amb Rajoy, a excepció del referèndum. També assegura que l’única sortida són les eleccions autonòmiques, i que des del PSC defensaran “el retorn a la legalitat constitucional i estatutària”.  El líder socialista afirma que ara com ara no veu motius per retirar competència als Mossos d’Esquadra, però assegura que si el govern català se situa fora de legalitat, s’hauran d’acabar intervenint.

“L’origen del que tenim entre mans és el que va passar els dies 6 i 7 de setembre al Parlament, que va suposar una vulneració flagrant de la legalitat amb l’aprovació de la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica”, diu Iceta, que afegeix que això va motivar una gravíssima inseguretat jurídica que està desencadenant ara la marxa de les seus socials dels bancs i les grans empreses.

Però les crítiques no són només per al govern català. Iceta considera que el dia 1 d’octubre va haver-hi un error important per part del govern d’Espanya en intentar evitar per la força una votació que, segons el seu parer, no tenia cap valor.