“Si esperàvem que la reacció seria ‘seiem a parlar’, que és el que Puigdemont demanava, la resposta ha estat la mateixa de sempre. Aquesta vegada, d’una forma més suau, sense la porra. Però deixen clar que tenen a punt el 155“, afirma De Gispert.

L’expresidenta de la cambra catalana apunta que el govern de l’Estat espera que Puigdemont digui que no hi va haver declaració. I minimitza l’oferta de reforma constitucional que va avançar dimarts el líder del PSOE, Pedro Sánchez: “Aquesta no és la solució, no és el que volen la majoria dels catalans. No hem arribat fins aquí per a una subcomissió proposada per Pedro Sánchez i aplaudida com si fos la panacea”. Per això aposten perquè el president aixequi la suspensió de la declaració d’independència.

Pel que fa a una possible mediació internacional en el conflicte, De Gispert considera que l’opció tindrà més força si Catalunya ja s’ha proclamat independent. “Hem d’anar a les nostres tesis, i a partir d’aquí, tothom sap que per molt que hagis declarat la independència i en suspenguis els efectes, queden molts mesos per posar en marxa les estructures d’Estat”, apunta l’expresidenta del Parlament.

Pots escoltar l’entrevista sencera a Núria de Gispert aquí: