Sànchez ha exposat que la decisió que dimarts es va prendre al Parlament va ser una “aposta arriscada però honesta”. Fa palès que va ser una “oportunitat al diàleg” i, tot i que assegura que no sap si arribarà a bon port, reconeix que hi ha el “convenciment que calia haver-ho intentat”. De fet, Sànchez exposa que aquesta era la voluntat d’actors internacionals i que la premsa internacional també ha valorat aquesta porta oberta a la negociació. L’ANC, però, ha fet públic la seva posició vista la negativa de diàleg per part de l’Estat. Demanen que s’aixequi la suspensió de la declaració d’independència.

El president de l’ANC ha demanat a la militància que estiguin atents a “possibles mobilitzacions”, perquè no ha descartat més “aturades massives de país” contra el que consideren la “més que probable actitud repressiva i violenta de les forces policials” de l’Estat. Sànchez ha reiterat que no hi ha marxa enrere en la “determinació de construir un nou estat independent en forma de república”.

Per acabar, el president de l’entitat ha demanat no defallir i mantenir-se units, “dirigents polítics i poble”, amb una resposta “no violenta i pacífica”. Sànchez ha enviat aquesta carta a la militància de l’Assemblea, tres dies abans de tornar a l’Audiència Nacional —juntament amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i una intendent del cos— per les denúncies per sedició.