JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC: "Proposem que de la capacitat inversora de l'Ajuntrament, el 25 % es destini precisament a l'habitatge, des de recuperar sòl, a promoció i a rehabilitació. Que Barcelona sigui ciutat de tempteig i retracte. I això què vol dir? Doncs que l'Ajuntament tingui preferència de compra en determinades operacions: hem de recuperar habitatge i hem de recuperar sòl públic. Com es pot fer això? Doncs creant àrees preferents de tempteig i retracte; prioritzem aquells barris on no disposem de sòl públic." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC: "Creiem fermament en l'urbanisme, creiem que és necessari, creiem en el futur, creiem que la nostra obligació és somniar... Però que després, per descomptat, el somni l'has de poder traduir en la realitat. Com Picasso, pensem que la inspiració sol arribar quan estàs treballant. És tot treballant que t'arriba la inspiració, si no treballes, difícilment t'arribaran les idees o la creativitat."

Durant una conferència al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Jordi Coronas ha proposat que l’Ajuntament reforci les inversions previstes al Pla d’habitatge. En aquest sentit, ha demanat que el 25 % de “la capacitat inversora” municipal s’enfoqui a aquest àmbit. Més enllà d’incrementar les inversions, Coronas ha defensat que Barcelona es converteixi en “ciutat de tempteig i retracte”, en especial a les zones en què l’Ajuntament no disposa de sòl públic.

També ha participat a la conferència Alfred Bosch. Ha explicat la visió que té el Grup Municipal d’ERC sobre el futur de l’urbanisme de la ciutat, que se centra a “potenciar el nord de Barcelona” i crear “infraestructures de rang internacional”. També ha interpel·lat els arquitectes a somniar: “Creiem fermament en l’urbanisme, creiem que és necessari, creiem que la nostra obligació és somniar”.