ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Si fa una aposta ideològica clara, alternativa a l'esquerra, allunyat del que és políticament correcte però sí que és ciutadanament responsable, fins i tot en temps de turbulències i de conflicte i de xoc, el grup popular, com hem fet amb l'acord d'infraestructures o en el seu temps amb pressupostos i ordenances, sempre estarem al costat de Barcelona."

Fernández Díaz ha participat aquest dimarts en un dinar de la Cambra de Comerç de Barcelona, on ha posat noves condicions per accedir a donar suports a Trias. El popular demana a l’alcalde que no quedi subordinat a l’estratègia sobiranista del govern i que es desmarqui d’una excessiva “continuïtat” amb les polítiques d’esquerres que van governar la ciutat entre 1979 i 2011.

Els populars aposten per una introducció progressiva de l’anglès a tots els àmbits del consistori, implementant un pla que en garanteixi el coneixement i domini i que consagri el trilingüisme “com a fet diferencial barceloní”. Fernández Díaz vol una Barcelona cosmopolita, “que abandoni el localisme autocomplaent que l’empobreix”, en referència a la submissió que creu que la Generalitat exerceix sobre la capital de Catalunya.

Ha defensat una reducció de la mida de l’Ajuntament que posi fi a la duplicitat d’estructures: troba excessiu que a la ciutat hi hagi 26 empreses, instituts i organismes autònoms municipals i més de 53 participacions minoritàries en empreses i consorcis. “La conseqüència és la duplicitat d’estructures, que provoca ineficiències econòmiques i de gestió i manca de control a l’hora de la contractació”, ha dit.