JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Jo no li he dit que la desigualtat i la greu crisi que pateix la ciutat des del punt de vista de la fractura social sigui culpa seva. No ho he dit mai. El que he dit és que vostè no fa res dic és que no fa res o no fa tot el possible per combatre-la de manera decidida i potent." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Aquesta és la crítica que li puc fer, que no ha estat capaç d'invertir tot allò que és responsabilitat del tripartit. Que entre el 2007 i el 2011 aquestes desigualtats de barris és quan es van agreujar. I que vostè, en aquests dos anys de mandat, no ha estat capaç d'invertir." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA Al llarg de la crisi, la ciutat s'ha fracturat. La distribució social de les rendes s'ha fet insuportablement injusta. Han crescut les rendes més altes i també les més baixes." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+DCat+RCat "El que estem fent és anar caient per un pou. El vuit, el nou, el deu, l'onze, el dotze... I el tretze sembla que hem tocat terra. Ens hem aixecat. Sortir de la crisi? Vostè mira cap amunt i té el forat del pou, encara."

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha qualificat la intervenció de Trias de “plana, monòtona i avorrida”, prova, segons ell, que “no hi ha govern, hi ha administració”. Martí ha criticat que es digui que la desigualtat s’ha aturat, quan, assegura, no fa més que “créixer i consolidar-se”. També ha censurat que no s’hagi mantingut el sistema de càlcul per poder així analitzar les dades referents a les rendes de les famílies, fet que, segons diu, fa “impossible comparar-les amb les sèries d’anys anteriors”. Martí ha equiparar el que considera una mostra “d’opacitat” per part del govern municipal, amb els canvis en el sistema de publicació de les balances fiscals de les autonomies anunciat pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Martí ha conclòs el discurs lamentant que Xavier Trias no hagi dit “ni una paraula sobre els barris. No els ha citat ni una sola vegada en l’informe. Són un govern sense nord, que no té clara la prioritat sobre Barcelona. Un govern dèbil i subordinat a la Generalitat”.

Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal del PP, ha trobat a faltar “referències a les polítiques de seguretat en un any que ha començat amb tres morts violentes. En el seu discurs hi ha hagut silencis, amnèsies. Jo no diré que el delicte sigui capital però hi ha una inseguretat molt gran”. El líder popular també ha incidit en el deute de la Generalitat envers l’Ajuntament: “Sempre diu que Barcelona paga a 30 dies. Però, i la Generalitat?, és morosa ‘sine die’. Per què no ha dit que l’any passat el 90% de fons públics que va rebre Barcelona van provenir de l’Estat? Barcelona va rebre l’any passat més de 100 milions d’euros dels que havia previst. Valdria la pena deixar-ne constància. En contrast, l’aportació de la Generalitat no tan sols és testimonial, sinó que a sobre s’executa poquíssim”, ha assegurat.

Molt crític ha estat també Ricard Gomà, president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, qui ha qualificat el govern de Trias d'”insensible, desconnectat del dolor de la gent que viu els efectes de la crisi en silenci. Teatralitza una política de mà estesa però a la pràctica és incapaç d’arribar a acords. Alcalde: ha passat a ser un bon venedor de paraules a un mal venedor de fum. Té prioritats classistes. Per incapacitat o deixadesa el govern està enrocat en la precarietat política i un aïllament social sense precedents”. Gomà ha reclamat a Trias que “no avali” les retallades: “Alcin la veu, posin de manifest que les retallades posen barris al frec de l’abisme. Deixi de governar d’esquenes a la ciutadania i als barris. Barcelona necessita una aposta forta per l’ocupació i la solidaritat. És possible. Hi ha alternatives”.

Jordi Portabella, d’ERC+Dcat+Rcat, ha obert el discurs amb fortes crítiques al fet que el document que ha presentat el govern “no dediqui ni una sola ratlla” al procés sobiranista. “No es pot deixar Barcelona, capital de Catalunya, al marge del moment que està vivint el conjunt del país”, ha dit. També ha assegurat que és “inacceptable” que “la classe mitjana s’ha fet més petita i la classe baixa, més gran”.