La renda familiar mitjana es va situar el 2012 en 18.912 euros anuals. Dels 73 barris que formen Barcelona, n'hi ha 55 que queden per sota d'aquesta renda mitjana. És a dir, el 75% del total. Si dividim la ciutat per districtes, sis queden per sota de la mitjana: Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Sant Martí i Horta-Guinardó; mentre que quatre se situen per sobre: Sarrià - Sant Gervasi, les Corts, l'Eixample i Gràcia. Si ens fixem en barris concrets les diferències encara s'eixamplen més. El barri més pobre és Ciutat Meridiana, que sobre una base mitjana de 100 punts, es queda en 37,5. Una situació molt similar a la de la Trinitat Nova. A la part alta de la ciutat, Pedralbes encapçala el rànquing dels barris més rics amb 240 punts, seguit de les Tres Torres, amb 215. Així doncs, segons l'informe, la renda d'una famíla de Pedralbes és sis vegades més gran que la d'una família de Ciutat Meridiana. Més enllà de la distribució geogràfica, pel que fa als ingressos de les famílies barcelonines (entra pospo 2) el percentatge de rendes familiars baixes es va duplicar entre el 2007, l'any d'inici de la crisi, i el 2011. Per primer cop, però, el 2012 aquesta xifra va deixar de créixer i es va situar en un 39%. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Tenir un 39% de rendes baixes no és una bona notícia, ara bé, sí que per nosaltres és una dada positiva que esperem que es consolidi i que comenci a corregir aquesta situació." En la mateixa línia, pel que fa a les rendes mitjanes també agafen una mica d'aire. Abans de l'esclat de la crisi més del 58% de les famílies formaven part d'aquest grup, mentre que el 2012, el percentatge va baixar finsal 44%, una xifra, però, que s'ha recuperat lleugerament respecte a 2011. El grup que s'ha mantingut més estable ha estat el de les rendes altes, que el 2012 representaven poc més del 16% de la població.

Sis districtes queden per sota de la mitjana: Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Sant Martí i Horta-Guinardó, mentre que quatre se situen per sobre: Sarrià – Sant Gervasi, les Corts, l’Eixample i Gràcia. Entrant al detall, el 75% dels barris se situen per sota dels 100 punts que marquen la mitjana. El barri amb l’índex de renda familiar més alta és Pedralbes (240,7), al districte de les Corts, i el més baix és Ciutat Meridiana (37,5), a Nou Barris. La renda del primer respecte del segon és sis vegades superior.

Tot i que Pedralbes és el barri amb la xifra més alta, el districte que en concentra més és Sarrià – Sant Gervasi: les Tres Torres (215,0), Sarrià (189,8), Sant Gervasi – la Bonanova (187,9), Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes (177,5), Sant Gervasi – Galvany (176) i a més distància el Putxet i el Farró (138,2). Aquest darrer és el barri amb menys renda familiar del districte, tot i així dobla el de més renda del districte de Nou Barris (Vilapicina i la Torre Llobeta, amb un 71,1).

Precisament Nou Barris concentra els barris amb menys renda familiar de la ciutat. Ciutat Meridiana (37,5), la Trinitat Nova (38,9) i Verdum (49,5), tots tres per sota de l’índex de 50. A l’altra banda de la ciutat hi ha la Marina del Prat Vermell – AEI Zona Franca (45,9).