Fernández Díaz ha assegurat que al llarg d’aquest mes de setembre l’Estat farà un segon pagament a l’Ajuntament de Barcelona després dels 5 milions abonats durant el mes d’agost. El PP afirma que el Govern espanyol promou dos acords per pagar els deutes contrets amb els ajuntaments a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i pel pla de proveïdors. “Amb aquests dos instruments, el deute que la Generalitat manté amb l’Ajuntament serà sufragada per l’Estat, i en tot cas aquest liquidaria les quantitats corresponents a través de les transferències que rep el govern català”.

El PP veu aquests diners com una injecció econòmica que pot servir perquè es reforcin els serveis com l’atenció a les persones, l’educació, la sanitat i la teleassistència. “Amb aquestes mesures, el govern del Partit Popular posa de manifest un suport decidit a Barcelona, mentre que la Generalitat d’Artur Mas dóna l’esquena a la ciutat”, diu Fernández Díaz. El president del grup municipal del PP assegura que el deute de la Generalitat amb Barcelona és de 345 milions.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, però rebaixa la xifra fins als 225 milions. “Fernández Díaz fa els seus càlculs i multiplicacions… No hem de fer ciència ficció sobre els diners que ens deu la Generalitat”, ha replicat l’alcalde. Trias també ha explicat que manté una bona relació amb el ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro i que diàleg amb el govern central és fluid.