El districte de Ciutat Vella es planteja tallar el trànsit al carrer del Sotstinent Navarro per ampliar la zona d’esbarjo de la plaça de Carme Simón, que funciona com a pati de l’Escola Àngel Baixeras. S’estudia instal·lar-hi unes pilones mòbils per poder fer servir aquesta via com a zona d’esbarjo infantil. D’aquesta forma, el centre educatiu, que no té pati propi, podria guanyaria superfície. L’Ajuntament reconeix que cal millorar l’espai i planteja una reforma global a llarg termini, després que a l‘inici de curs un infant va agafar l’agulla d’una xeringa.

Preocupació i malestar de les famílies per la inseguretat

Després que l’infant trobés l’agulla, el districte ja va aplicar un pla de xoc ampli per intensificar la neteja i la vigilància d’aquest espai sensible, que es alhora plaça pública i pati de l’escola. Tot i que, segons l’escola, en els últims mesos no han trobat cap xeringa al pati, un equip municipal revisa l’espai diàriament per si calgués recollir agulles. A més, a la plaça treballen tècnics socials per evitar conductes incíviques. El malestar i preocupació de les famílies continua i demanen solucions permanents per garantir la seguretat a l’espai.

Les famílies del Baixeras proposen tancar la plaça
Mira l’entrevista al ‘bàsics’ al president de l’AFA Escola Baixeras

Un espai, pendent de remodelar per fer-lo més segur

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va reconèixer que “la plaça ha fallat” en l’última comissió municipal, on l’oposició en bloc li va demanar solucions. Un missatge que va repetir aquest dijous a l’Audència Pública de Ciutat Vella en què va refermar-se en la necessitat de remodelar la plaça en un futur. És per això que va proposar ampliar el pati i fer-lo més segur tancant el trànsit al carrer del Sotstinent Navarro. Una proposta que està sobre la taula, però que no és definitiva i que vol ser consensuada amb les famílies i el centre.