El Grup Municipal d’ERC demanarà a la propera Comissió d’Urbanisme un pla contra els cables de fibra òptica i de comunicacions, que ara estan instal·lats en façanes d’edificis; una qüestió que ja fa temps que amoïna alguns veïns de la ciutat. De fet, el portaveu d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas, ha avisat que “tenim un problema amb el cablejat”, fins i tot en finques catalogades i amb valor patrimonial.

Per això, Coronas ha alertat que “aquesta situació no és sostenible” i ha demanat “ser capaços de fer conviure la fibra òptica, el paisatge urbà i l’accessibilitat”. En aquest sentit, el republicà ha lamentat que a banda dels cables en façanes, “tenim pals que sostenen cables que estan col·locats enmig de voreres estretes”.

La petició que durà ERC a la comissió preveu, d’una banda, retirar els cables obsolets i, de l’altra, instar l’Ajuntament a canviar les ordenances municipals perquè les properes instal·lacions de cablejat de comunicacions es facin de forma soterrada. ERC també demana que s’estableixin uns criteris per instal·lar cables en conjunts protegits i edificis patrimonials, així com instar l’Estat a donar més competències als ajuntaments per garantir l’accessibilitat a l’espai públic.