El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat ajornar la votació inicial del pressupost per al 2023 que s’ha de fer aquest dimecres a la Comissió d’Economia, i traslladar el debat al novembre. El portaveu Jordi Coronas ha dit que seria “el més raonable” que podria fer el govern de comuns i PSC, ja que els grups encara no han rebut el detall d’uns comptes que freguen els 3.600 M€. 

Segons ha explicat Coronas, l’executiu municipal ha citat l’oposició a una reunió pel pressupost aquest dimarts a les 9 h. Per tot plegat, considera que el temps per analitzar els comptes “és reduït i es fa difícil completar la feina”. El portaveu dels republicans ha apuntat que el pressupost constata “la divisió del govern amb dos models de ciutat contraposats sense tenir rumb clar”.

“Totes les opcions de vot sobre la taula”

En espera del que decideixi el govern municipal, Jordi Coronas no ha volgut detallar què votarà ERC si la votació es manté dimecres: “Totes les opcions de vot estan sobre la taula”. El portaveu d’ERC ha assegurat que el grup se centrarà en els comptes de Barcelona, i davant la pregunta si la negociació del pressupost de la Generalitat pot afectar la de l’Ajuntament ha dit: “No podem pensar en altres opcions”.

“La victòria del tàndem Collboni-Pallarols”

ERC tampoc no ha concretat el vot que farà a les ordenances fiscals, que també es voten de forma inicial aquest dimecres (i després al ple de finals de mes). Coronas sí que ha carregat contra la bonificació de la taxa de terrasses, que ha dit que representa “la victòria del tàndem Collboni-Pallarols” —en al·lusió al primer tinent d’alcalde i el director del Gremi de Restauració. Els republicans veuen arbitrarietat a l’hora de decidir quins sectors se’n beneficien i quins no.