llambordes carrer consell cent

Els carrers de la superilla de l’Eixample podrien recuperar les antigues llambordes que havien quedat amagades per l’asfalt, i que ara les obres han tornat a deixar al descobert. L’Ajuntament està estudiant si es poden recuperar i que el paviment pugui ser accessible per a tothom. Ho explica en un fil a Twitter, la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz. “Quan vam explicar que conservaríem les vies de l’antic tram a la superilla, molts vau preguntar si recuperaríem també les llambordes. La resposta és: ho intentarem”, explica.

Llambordes tallades per tenir una superfície llisa

Inicialment “no estava previst” que a la superilla hi hagués llambordes. Sanz recorda que és un paviment irregular i amb superfície discontinua, que “dificulta el dia a a dia de les persones amb diversitat funcional”. Tot i això, l’Ajuntament està estudiant “un procediment per tallar les llambordes per la meitat, aconseguir una superfície llisa i emplenar bé les juntes”. “És un mode molt semblant al que es va aplicar a la plaça del mercat del Born“, explica Sanz.

Les llambordes, que han aparegut als carrers de Girona i Consell de Cent, no es conservarien a tot arreu sinó que s’incorporarien “en trams regulars dels nous eixos verds”. El consistori està fent proves i també treballa amb entitats d’accessibilitat per assegurar que hi donen suport. “Si no, no es farà”, conclou la tinenta d’alcalde.

Llambordes a la plaça Comercial davant de l’antic mercat del Born

El govern municipal considera que recuperar les llambordes és una manera de conservar el patrimoni de la ciutat, i de reaprofitar tots els materials possibles en plena emergència climàtica. De fet, el govern ja ha dit que les antigues vies del tramvia que han aparegut al carrer de Girona es conservaran i s’integraran al nou paviment.