La portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha assegurat que “no es pot donar per descomptat” que el seu grup permeti la tramitació del pressupost municipal per al 2023. Els comptes, que el govern municipal ha presentat aquest divendres, es votaran de forma inicial dimecres vinent a la Comissió d’Economia. Per això, Alamany ha criticat que s’arribarà al debat “en temps de descompte”.

“Avui és divendres i pretenen que decidim [el vot] per dimecres”, ha etzibat la portaveu adjunta d’ERC, que ha recordat que les desavinences entre socis de govern han endarrerit la presentació dels comptes. Alamany també ha recriminat que la majoria de partides ja estiguin adjudicades, però ha dit que “valorarem amb seriositat” la proposta. A més, ha dit que el vot es decidirà en clau Barcelona, sense que hi interfereixi la política catalana.

Valents s’inclina pel “no”

La presidenta de Valents, Eva Parera, ha dit que el seu grup parteix d’un vot contrari perquè no ha vist encara la proposta de pressupost. “El nostre posicionament és un no; no puc facilitar la tramitació d’un pressupost si no sé com és”, ha afirmat Parera, que ha donat per segur que el govern de comuns i PSC triaran la “comoditat” de pactar amb ERC. “Dubto que vinguin a negociar amb els altres grups”, ha dit.

Parera també ha criticat que el govern municipal anul·lés una reunió que tenia amb Valents per detallar-los els números del pressupost, i ha lamentat que s’hagi presentat abans als mitjans que no als grups de l’oposició. També s’ha mostrat contrària a la congelació de taxes i impostos que recullen les ordenances fiscals per al 2023 perquè creu que s’ha de baixar la pressió fiscal.

Ciutadans veu inversions “que la gent no vol”

En una piulada, la líder municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha assegurat que és “un pressupost rècord en inversions que la gent no vol”. Per Guilarte, els comptes “no resolen la inseguretat i la falta de neteja” i consoliden “l’impostàs del 2020”, en referència a la pujada de taxes i impostos que es va aprovar el primer any de mandat. En els últims tres anys, Ciutadans sempre ha votat en contra del pressupost i les ordenances fiscals.