Els vehicles que entrin a Barcelona per la Gran Via (C-31) des del Maresme o la ronda del Litoral es trobaran amb més cues del que ja és habitual a partir de la setmana vinent. L’Ajuntament de Barcelona preveu que l’obertura del túnel de les Glòries en sentit Llobregat, aquest diumenge, 3 d’abril, provocarà un “increment de les retencions” en aquest punt durant l’hora punta els dies feiners.

El gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, pronostica que aquesta situació s’allargui sobretot durant les primeres setmanes després de l’estrena de la infraestructura. Fins ara, a la plaça hi ha espais amb tres o quatre carrils que permeten que s’hi acumulin més vehicles, mentre que el nou túnel té dos carrils per al trànsit privat, i un per al transport públic.

L’obertura del túnel: diumenge, 3 d’abril, a les 8 h

Es preveu que el nou túnel de les Glòries en sentit Llobregat estarà plenament operatiu diumenge, 3 d’abril, a les vuit del matí. La Guàrdia Urbana començarà a desviar el trànsit a última hora de dissabte i durant la nit es treballarà en la nova configuració del túnel. D’aquesta manera, el túnel de les Glòries quedarà completament obert al trànsit, després que el tram en sentit Besòs s’obrís el 6 de novembre.

Les cues a la C-31 d’entrada a Barcelona són habituals en hora punta i poden ser més llargues amb l’estrena del túnel

Utilitzar el transport públic, planificar el viatge i sortir amb antelació

Per evitar les retencions, l’Ajuntament recomana utilitzar el transport públic i recorda que hi ha 250 autobusos interurbans que entren i surten diàriament per la Gran Via. En cas d’haver d’utilitzar el vehicle privat, es recomana sortir amb antelació, planificar el viatge i possibles rutes alternatives i, si és possible, evitar les hores punta i informar-se de l’estat del trànsit.

La Guàrdia Urbana posarà en marxa un dispositiu especial durant els primers dies de la posada en marxa del túnel. Tindrà tant punts fixos com mòbils i es dedicarà a orientar els conductors per garantir que compleixen amb la nova disposició viària d’aquesta zona. El portaveu de la Guàrdia Urbana, Jordi Oliveras, ha insistit que el dispositiu serà pedagògic i no sancionador.

Semàfor a l’entrada i a la sortida

A diferència del túnel de sortida (en sentit Besòs), en el d’entrada els conductors es trobaran un semàfor al final, necessari per regular el trànsit abans d’incorporar-se a la trama urbana. Aquest semàfor arriba després d’una rampa de pujada. El consistori no preveu cues llargues dins del túnel perquè el semàfor de la sortida estarà coordinat amb el que hi ha a l’entrada i permetrà regular el trànsit i evitar embussos sota terra.