El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de generar incertesa després de descartar el trasllat provisional del Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó, tal com va avançar betevé en exclusiva divendres passat. “Els paradistes no es mereixen aquesta incertesa”, ha denunciat Coronas, que ha reclamat als dos socis del govern municipal que esclareixin la situació. ERC valora presentar una iniciativa perquè es donin explicacions del cas.

De fet, des de l’Institut Municipal de Mercats, que depèn del PSC, es va alertar que el trasllat és una necessitat i que no fer-ho posa en risc de tancament el Mercat de l’Estrella, que té problemes estructurals. Coronas creu que abans de descartar el trasllat, Colau hauria d’haver concretat una ubicació nova. “Ens temem que no hi ha alternativa i això serà un altre retard per a un mercat que no pot esperar més i uns paradistes que necessiten urgentment que s’afronti el problema“, ha sentenciat Coronas.

El cas de la ronda de Sant Antoni

Just el dia en què han començat les obres per retirar la llosa de l’antic mercat provisional de Sant Antoni, ERC ha denunciat “el desacord” entre comuns i PSC per abordar la reforma del tram entre Urgell i Floridablanca. Coronas ha apuntat que fins ara s’han presentat diverses propostes i que “cap no té consens ni suport”. Els republicans són partidaris de facilitar el pas del transport públic per les rondes que voregen Ciutat Vella.

“Prioritzar” i no imposar el català

En la mateixa roda de premsa, la regidora Gemma Sendra ha sortit al pas de les crítques que ha rebut ERC per demanar que el pregó de la Mercè sigui en català després de les dades sobre el poc ús de la llengua entre els joves. Sendra ha dit que el que reclamen és “prioritzar” el català en els actes culturals que depenen de l’Ajuntament, sense prohibir cap altra llengua. “La situació del català és difícil i cal actuar”, ha dit Sendra, que farà un prec al govern municipal perquè ajudi a visibilitzar el català.