Xavier Trias ha assegurat que hi van haver converses infinites amb el Gremi de Restauració per l'ordenança de terrasses. En una entrevista a BTV ha defensat la feina feta, però ha admès que una norma sempre és conflictiva. El líder de CiU ha dit que ara li toca al nou govern aplicar-la i ha estès la mà, amb condicions, per si vol fer-hi canvis. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "S'ha de canviar algo? Doncs si s'ha de canviar alguna cosa ens apuntarem a canviar-ho si és bo el que es vol canviar. Ara, quedi clar que l'ordre es necessita posar." Trias ha dit que el govern d'Ada Colau no ha entès que té només 11 regidors i que li cal diàleg. Veu en l'alcaldessa una actitud "manaire". XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Crec que és molt manaire. Fixi's, portem un mes de funcionament de l'Ajuntament i encara és hora que a mi em telefoni. La col·laboració amb els que no han guanyat les eleccions també ha d'existir." Trias ha assegurat que retenir el Mobile fins a l'any 2023 és un èxit col·lectiu i ha revelat que París doblava l'oferta econòmica que feia Barcelona. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "El que oferien ells doblava, eh, i malgrat això hem guanyat. I això de qui és mèrit? De la fira, del senyor Cordon, dels ajuntaments." L'exalcalde ha dit que està segur que NO hi van haver irregularitats a Barcelona Regional durant el seu mandat.

Per Xavier Trias, l’actitud de Barcelona en Comú és la de creure’s “els bons” i “no tenir en compte els altres”. L’exalcalde creu que “els costa entendre que tenen 11 regidors” i ha afegit que “quan guanyes, hi ha d’haver generositat”. Aquests primers dies de nou govern municipal ha quedat clar, segons Trias, que Colau és “molt manaire”, i prova d’això és que hagi optat per presidir els plens. Tot i que Colau va argumentar que ho feia perquè es visualitzés que hi ha una dona al capdavant del consistori, Trias assegura que això  “no basta, les dones no necessàriament han de ser manaires”. A més, afirma que “neutral del tot no ho serà mai”.

L’ara president del Grup Municipal de CiU diu que la formació buscarà consensos, però alerta que “el que no es pot fer és que el desori és el desori, i que cadascú faci el que vulgui”. En aquest sentit, s’ha referit a l’ordenança de terrasses, que “sempre és conflictiva” i que obligarà l’Ajuntament a prendre decisions: “Que no s’enganyi la gent: hem de tenir una norma”. Trias ha recordat que l’ordenança es va aprovar el 2013 i que s’ha estat negociant amb el Gremi de Restauració el 2014 i 2015. Ara, explica, “gent que governa és la que em criticava perquè no aplicàvem amb duresa la normativa”. I ha insistit que “manar té aquestes coses, la vida és molt dura, i als que els toca governar veuran que una cosa és botzinar al carrer i una altra és manar. La FAVB, que s’ha passat la vida protestant per l’ocupació de terrasses… ara veurem què passa”.

Sobre l’anunci que va fer al darrer ple sobre la continuïtat del Mobile World Congress, nega que volgués atribuir-se cap mèrit, si bé admet que “el govern anterior el té”. I li sap greu que Colau decidís fer la presentació després de la sessió plenària, quan ell no hi podia ser. Amb tot, pensa que per sobre de tothom l’èxit és “d’una persona bàsica: Agustí Cordón [director general de Fira de Barcelona]”.

Pel que fa a la investigació de la fiscalia sobre Barcelona Regional, Trias està segur “que no va haver-hi irregularitats” i considera que “és molt fàcil posar el dubte. Fer-ho és una vergonya”. Com ho és també, segons ell, “que un anònim generi tot això”.