L’antic cinema Pere IV data del 1964 i tenia dues sales d’exhibició. Des del 2010 és propietat municipal, però des de molt abans que no s’hi projecten pel·lícules. L’edifici és una de les actuacions estrella del Pla de barris al Besòs i al Maresme. L’Ajuntament pretenia rehabilitar-lo, però diversos estudis han assenyalat problemes estructurals als fonaments i a les bigues, deficiències d’aïllament tèrmic, filtracions d’aigua i manca d’accessibilitat.

En el solar que quedi, el consistori preveu construir un nou equipament multiús de tres plantes amb una de soterrada que acollirà un cinema/auditori. A la resta de plantes hi haurà oficines municipals del districte (amb un centenar de treballadors), una nova oficina de Drets Socials (amb serveis d’habitatge) i el centre de serveis socials del Besòs-Maresme. A més, hi haurà espais per a entitats del barri, que podran fer-ne ús cada tarda i els caps de setmana.

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha dit que la proposta “suma” perquè fa present l’administració al territori i dona resposta a les necessitats veïnals de més equipaments. Precisament, des de l’Associació de Veïns Maresme, Santos Pérez ha reclamat a l’Ajuntament que no els doni allargues i que agilitzi la construcció del nou equipament. El consistori preveu començar les obres el 2019 i que el nou edifici estigui llest en el proper mandat.