La suspensió afectarà els nous establiments de concurrència pública, com restaurants, supermercats o botigues de “souvenirs”. Tot i així, Sanz ha assegurat que serà “temporal i molt concreta” fins a determinar “els usos i la mixtura que donin qualitat i vida” al barri. En aquest sentit, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha afirmat que l’objectiu és crear un pla d’usos per garantir “que tot el comerç de proximitat tingui les mateixes oportunitats quan s’obri el nou mercat”.

L’àmbit de restricció és l’entorn més directe del futur equipament, delimitat pels carrers de Calàbria, Sepúlveda, i Casanova, la ronda de Sant Antoni, la de Sant Pau, el carrer del Marquès de Campo Sagrado i l’avinguda del Paral·lel. Les llicències de dins del mercat, però, en queden excloses.

Plànol suspensió llicències mercat Sant Antoni

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha criticat la mesura perquè “incidirà negativament en el creixement de l’activitat econòmica del barri”; a més, afegeix que “és una prova més que el govern Colau només sap prohibir i posar traves al desenvolupament econòmic de la ciutat”. De la seva banda, el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha retret al govern municipal de fer “tard”. Bosch ha recordat que fa tres mesos que els republicans demanen que es faci el pla d’usos.

Rehabilitació, revaloració

Segons els veïns i comerciants del mercat -així com les mateixes agències immobiliàries de Sant Antoni-, la remodelació de l’equipament municipal i el seu entorn (es pacificaran alguns carrers i es crearà una supercruïlla) ha generat un increment de preus al barri. Afirmen que hi ha veïns que estan marxant perquè l’oferta de lloguers s’enfoca als turistes cada vegada més, i que “només les grans cadenes” es poden permetre obrir-hi noves botigues.