(EFE) La vicepresidenta de JxCat i alcaldable per Barcelona, Elsa Artadi, ha assegurat que Catalunya té “capacitat” suficient per presentar en solitari una candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, sense necessitat de seguir esperant que Aragó se sumi finalment al projecte. “Catalunya té capacitat per presentar una candidatura pròpia dels Pirineus catalans”, ha afirmat Artadi en declaracions a l’agència de notícies EFE.

Afirma que Catalunya “tècnicament és capaç de fer” una candidatura integral per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern, “excepte per a aquelles proves que ja es va acordar des d’un principi que es podrien fer a França, a Suïssa o fins i tot a Sarajevo”. “La candidatura és principalment catalana”, ha remarcat Artadi, que considera que “la infraestructura i la capacitat que té el Pirineu català per acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern és una realitat” i un “fet objectiu”.

Aval a la convocatòria d’una doble consulta

Artadi ha avalat la convocatòria impulsada pel govern català d’una doble consulta sobre l’organització dels Jocs: una a les comarques d’Alt Pirineu i Aran, sobre si volen acollir aquest esdeveniment, i una altra a les comarques del Berguedà, Ripollès i Solsonès, sobre si desitgen involucrar-se en la candidatura. Al seu parer, cal “permetre en primera instància que el territori s’expressi i decideixi” si vol o no organitzar aquests Jocs.

Si les comarques pirinenques decideixen tirar endavant la candidatura, ha afegit, “Barcelona haurà d’exercir de capital del país” per “aportar el seu lideratge, la seva experiència i la seva marca” i, d’aquesta manera, “acompanyar” el projecte. El Ple de l’Ajuntament va donar l’aval al projecte sense consens entre els grups.