Javier Lamban

(ACN) El president de l’Aragó, Javier Lambán, no signarà l’acord tècnic sobre el repartiment de les disciplines per als Jocs Olímpics d’Hivern 2030. En roda de premsa, ha avançat que presentarà una proposta “més justa i equilibrada”. De fet, Lambán ha deixat clar que no anirà divendres a Madrid, tal com l’ha citat el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per firmar el repartiment que s’ha treballat a la comissió tècnica. “Si no canvien molt les circumstàncies, no hi anirem”, ha dit.

Tot i això, ha garantit que seguirà lluitant “fins al final” perquè la candidatura “sigui una realitat amb probabilitats d’èxit”. A més, ha defensat que ara “ha arribat el moment de la política” i ha demanat que s’abordi de manera simultània el debat sobre el nom de la candidatura.

Catalunya avisa que no renegociarà l’acord per als Jocs Olímpics d’Hivern 2030

La Generalitat ha emmarcat el “nou estirabot” del president d’Aragó, Javier Lambán, a “interessos electorals” seus. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha avisat que l’executiu no renegociarà l’acord per als jocs d’hivern del 2030. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Plaja ha afegit que la “sortida de to” de Lambán té “poc sentit”, i ha mostrat l'”estupefacció” del govern.

En aquest sentit, la portaveu ha subratllat que la proposta de distribució de les proves dels Jocs Olímpics d’Hivern està “debatuda i acordada” per la comissió tècnica, on hi ha el COE, La Moncloa, el govern d’Aragó i la Generalitat de Catalunya. “És una bona proposta. Ja està tot dit i acordat”, ha reiterat Plaja, que ha demanat superar les “polèmiques”.