La imatge de voluntaris del Pacte Nacional Referèndum recollint firmes aquest Sant Jordi a Barcelona ha estat constant. El centre s’ha omplert de voluntaris amb una armilla verda que feien una crida a firmar a favor de la consulta d’autodeterminació. L’organització ha instal·lat una parada a rambla de Catalunya amb Diputació, punt principal de la mobilització, i les entitats i partits que formen part pel Pacte Nacional pel Referèndum també han habilitat espais a les seves parades per contribuir a la recollida de firmes.

Una recollida de suports a la qual també s’han adherit diversos representants polítics. Entre ells diversos membres del govern municipal, com Gerardo Pisarello i Jaume Asens. També s’hi ha acostat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha assegurat que confia que el govern català convocarà el referèndum i ha vaticinat que aquest serà el darrer Sant Jordi on s’hagi de reclamar el dret a decidir. Carme Forcadell ha convidat els catalans a “viure la diada de Sant Jordi amb total llibertat”. “Qui vulgui signar pel referèndum, que signi, i qui no vulgui que no ho faci”, ha afegit.

També s’ha referit a aquesta campanya política l’alcaldessa. Ada Colau ha considerat “lògic” que entitats com el Pacte Nacional pel Referèndum aprofitin la diada de Sant Jordi per recollir signatures. L’alcaldessa ha remarcat que Sant Jordi “és la festa de tothom, de la cultura, dels llibres i de les roses”, però alhora “és una festivitat tan democràtica que és normal que surtin moltes entitats i formacions polítiques a difondre les seves idees i a recollir signatures”. A parer seu, això “forma part de la mateixa festa”.

El Pacte Nacional pel Referèndum també dona la opció de firmar a través de la seva web