En l'últim plenari de l'Eixample es va donar el vistiplau al pla de millora urbana que inclou la creació d'un nou interior d'illa públic on hi havia el cinema Niza. Veïns i comerciants de la zona creuen que tindrà un impacte negatiu en el comerç de proximitat. A més, diuen que el supermercat que s'obrirà ja té dos establiments més al barri. JOAN ITXASO, AV Sagrada Família "L'Ajuntament té l'obligació de potenciar i preservar l'eix comercial fonamental de qualsevol barri de Barcelona, que és el mercat i els voltants, i nosaltres pensem que amb això s'ho està carregant." Diuen que hi ha 700 botigues tancades i que al mercat municipal hi ha parades que pleguen tot i la remodelació que està en marxa. També els preocupa l'afectació que tindrà, diuen, en la mobilitat. El súper estaria a tocar del temple i afegiria unes 4.000 persones diàries als 30.000 turistes que cada dia visiten la basílica en temporada alta. Però, si es fa, reclamen els aparcaments. JOAN ITXASO, AV Sagrada Família "Volen estalviar-se el pàrquing. El PECAB -Pla especial del comerç alimentari de Barcelona- obliga a fer un aparcament d'unes 92 places." El conseller va explicar en el plenari els arguments del promotor. JOAN RODRÍGUEZ I PORTELL, conseller de l'Eixample "L'argument que es posa aquí és que si hi ha unes places d'aparcament hi anirà més gent amb cotxe de la que seria desitjable i que hi ha suficient transport com perquè la gent, els clients de la superfície comercial aquesta, hi puguin accedir a peu." Des de l'Ajuntament no es tanca la porta a exigir els aparcaments, que es podrien fer al subsòl, si el projecte tira endavant. El període d'al·legacions es va tancar el dia 19, però comerciants, veïns i el mercat municipal, demanen repetir el procés perquè asseguren que no es va posar a disposició pública el pla de mobilitat del projecte.

Els veïns de la Sagrada Família fa temps que lluiten per la construcció d’una residència per a gent gran o centre de dia. Amb l’ampliació del temple, veuen que l’espai en què havia d’anar un ateneu popular també perilla. Ara, amb la notícia d’urbanització d’un interior d’illa per damunt de la plaça de la Sagrada Família, que inclou una superfície comercial alimentària de 1.500 m2, han reaccionat. Hi estan totalment en contra.

Els arguments principals són dos: el perjudici que significarà per al ja migrat comerç de proximitat i l’entorn del mercat municipal, i les afectacions a la mobilitat, prou complicada per la pressió turística al voltant de la basílica. A més, com que no es va deixar a exposició pública el pla de mobilitat del projecte, volen que es repeteixi el procés. El període d’al·legacions va expirar el 19 de març.