Aquest dilluns, l’alcaldessa, Ada Colau, ha participat en una taula de treball a Nova York, a la seu de les Nacions Unides, on ha compartit espai amb diferents autoritats locals d’Hàbitat III. En aquesta, Colau ha reiterat el paper important que han de jugar els governs municipals en la disposició d’espais públics per fomentar la participació ciutadana en els processos democràtics, tot recordant el 15-M i altres moviments com la Primavera Àrab o Occupy Wall Street.

Colau també ha remarcat que la situació de crisi econòmica i de valors actual requereix que les administracions de diferents nivells cooperin juntes per recuperar la legitimitat, deixant de banda interessos partidistes: “fem una trucada urgent a cooperar“, ha afirmat. Unes declaracions que prenen un to d’avís cap als partits polítics espanyols, que no van saber arribar a un acord per formar govern.

“Si Europa vol continuar sent un referent, ha de canviar de polítiques.”

L’alcaldessa també ha aprofitat el seu torn de paraula per deixar un missatge a Europa en relació amb la crisi humanitària dels refugiats: “ens avergonyeix profundament que infants, gent gran i malalts estiguin morint ofegats al mar Mediterrani i a les fronteres europees“.

La taula de treball d’aquest dilluns és una de les sessions prèvies a la cimera sobre habitatge i desenvolupament urbà sostenible que se celebrarà el mes d’octubre a Quito.