El líder del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que la ciutadania reclama aquest pacte entre el PSC i Barcelona en Comú. Així ho ha explicat davant la militància en una assemblea que s’ha fet aquest divendres a la Nau Ivanow, on també ha dit que de les darreres eleccions en va sortir una majoria d’esquerres i que han d’apostar per fer realitat el canvi. Després d’un any sent crítics amb el govern de Colau ara, ha detallat, toca entrar al govern per tal de treballar per la ciutat. Collboni assegura que si no ho fessin es produiria un bloqueig.

Collboni ha defensat el PSC com a força de canvi, i davant les crítiques, ha reivindicat els 30 anys de governs socialistes a Barcelona. Ha assegurat que durant aquestes dècades van transformar la ciutat. Ha recalcat que el pacte amb Barcelona en Comú deixarà a l’Ajuntament un govern de canvi, però també ha deixat clar que calen més suports per aconseguir estabilitat. En aquest sentit, ha fet una crida a ERC perquè se sumi a l’acord. Collboni ha estat crític amb les valoracions que han fet els republicans, als quals ha acusat d’optar per una posició “còmoda”, quedant-se a l’oposició.

Aquesta ha estat la primera trobada amb la militància del PSC després de presentar el preacord. Hi haurà una altra assemblea dimarts al vespre al Centre Cívic Fort Pienc, al districte de l’Eixample. Mentrestant, els militants ja poden votar si estan a favor o no d’aquest pacte per internet, i dimecres ho podran fer presencialment a la seu del partit. Serà aleshores quan se’n donaran a conèixer els resultats.