La portaveu de Barcelona en Comú, Laia Ortiz, ha expressat que serà “un dels anys més intensos del mandat” perquè s’han de fixar els projectes estratègics, pels quals ha dit que tenen el repte de buscar “els majors consensos”. Ortiz ha dit que encara no s’ha iniciat la negociació política amb els grups pel pressupost de 2017, uns comptes que estaran “al servei de les necessitats de Barcelona”. La tinenta d’alcalde ha demanat un debat “serè” als grups i que sigui “sense etiquetes ni apriorismes”.

Sobre un altre dels temes que hi ha sobre la taula, el Pla d’actuació municipal (PAM), la regidora socialista Carmen Andrés ha obert la possibilitat que no es pugui aprovar. “Si no s’arriba a aprovar, serà un full de ruta”, ha dit Andrés, que ha fixat com a prioritat en el pressupost de 2017 polítiques per generar llocs de treball i inversions com la cobertura de la ronda de Dalt o la pacificació de la Meridiana.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha dit que li “preocupa” que no s’hagi aprovat el PAM. “No hi ha una perspectiva clara que es pugui aprovar amb cap altre grup, i si no hi ha això tampoc no hi ha pla d’inversions”, ha avisat Forn. El portaveu de CiU ha dit que la ciutat té “massa coses aturades” i assumptes que han “empitjorat”, i ha posat com a exemple “la degradació de l’espai públic i una Guàrdia Urbana absolutament desmotivada”.

Des de Ciutadans, Carina Mejías ha lamentat que no s’hagi aprovat encara el pla d’inversions municipals i les dotacions pressupostàries corresponents. La líder municipal de la formació taronja ha dit que “Colau ha generat una situació d’impunitat i desordre a Barcelona que posa en risc el valor de la seguretat”.

D’altra banda, el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha instat l’alcaldessa ha influir en els seus companys al Parlament per desbloquejar els comptes de la Generalitat. “Colau pacta una sèrie d’infraestructures amb Puigdemont, Junqueras, Comín… tot això si es bloquegen els pressupostos de la Generalitat, no es podrà fer”, ha avisat Bosch.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha recriminat a l’alcaldessa que “no ha estat capaç d’aprovar uns pressupostos”, i ha recordat que els pot tirar endavant vinculats a una qüestió de confiança. Fernández Díaz ha lamentat també que encara no s’hagi aprovat el PAM, el pla d’inversions ni un pla d’habitatge. “Tot són fotografies”, ha sentenciat el líder del PP.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha dit que vol aconseguir una part dels pressupostos municipals sigui debatut pels veïns de la ciutat i que a les ordenances fiscals “els que tinguin més paguin més”. Rovira ha admès que l’entrada del PSC al govern dificulta acords amb la CUP.