No és la primera vegada que els grups polítics barcelonins posen aquesta demanda sobre la taula. El juliol de l’any passat ja van forçar un plenari extraordinari per tractar, entre d’altres, la necessitat de revisar l’ordenança de terrasses. Més d’un any després, CiU, C’s i PP denuncien que no s’ha fet aquesta feina i reclamen que es garanteixi l’equilibri entre un espai públic de qualitat i l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball.

“Aquest no és un conflicte nou“, recorda la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías. “L’any passat ja va ser conflictiu i s’han portat iniciatives a la Comissió d’Urbanisme per intentar solucionar-ho però el que hem vist per part del govern municipal és inacció, no voler donar solució a un problema evident.”

Vista aquesta situació, les tres formacions han pactat una proposta de resolució per revisar la normativa i definir una ordenança “que doni seguretat jurídica i solucioni els problemes que s’han generat amb l’aplicació de les ordenacions singulars, que en alguns llocs no s’han aplicat amb el criteri ni consens necessari”. Això ha comportat, segons el president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, que “en alguns llocs es minimitzi la supressió de taules mentre que en d’altres s’actuï amb contundència extrema com ha passat a la Boqueria, amb resultats escandalosos i amb la gent ara asseguda a terra per menjar”.

La proposta també planteja eliminar de la normativa les restriccions no previstes en l’ordenança i que puguin generar situacions arbitràries, i modificar la composició de la comissió tècnica de terrasses perquè hi hagi presència de tècnics dels grups de l’oposició.

Les tres formacions han afegit que els agradaria tenir el suport del govern, i especialment el del PSC i ERC, que en el passat també van donar suport a aquesta revisió de l’ordenança. “Creiem que hi ha consens majoritari perquè en altres moments ERC i PSC s’hi han sumat”, ha dit Mejías, que els ha instat que “deixin de banda els interessos polítics i es posin a treballar pels interessos dels barcelonins”.