JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Quan es convoca una audiència és per escoltar la gent, i qui ho ha de fer en un tema tan important ha de ser l'alcalde, i per tant, jo crec que ningú hagués posat cap problema per canviar la data si és que l'alcalde no hi podia anar per entregar una medalla." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Tots aquells que estan a favor amb el turisme o són crítics amb aquest fenomen hi ha un punt de coincidència i és que l'alcalde ha gestionat malament el turisme a la ciutat." JANET SANZ, regidora d'ICV-EUiA "El primer espai que hi ha tots els veïns i veïnes que volen dir la seva pel que fa al model turístic i l'alcalde no hi és." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Haurien d'haver estat més àgils amb el canvi de lloc perquè tothom que hi volia assistir hagués pogut."

L’endemà de la celebració de l’audiència pública sobre turisme, els grups municipals també presents en l’acte, han volgut expressar la seva opinió sobre el debat celebrat a la biblioteca Jaume Fuster. Per a l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, “és una vergonya que en una audiència de tanta transcendència no hi fos qui havia d’escoltar i qui havia de parlar no pogués entrar a la sala”. Collboni ha qualificat de “molt raonables, ponderades i menys radicalitzades del que alguns els agradaria” les propostes que va fer la FAVB. Tant és així que l’alcaldable socialista les prendrà com a base, ha dit, per debatre sobre el nou model turístic “que ha d’imperar a la ciutat”.

El Grup Municipal del PP considera que la sala on es va celebrar l’audiència era millorable, però Alberto Fernández Díaz s’ha volgut centrar en el fons i no en la forma. Per al president dels populars a l’Ajuntament, l’audiència va tenir un punt en comú tant per a aquells que estan a favor del turisme com els que en són crítics, i és “la mala gestió” del govern municipal en aquest àmbit. “Xavier Trias -ha dit- ha convertit el turisme amb un problema afegit i no en una oportunitat”.

Janet Sanz, regidora d’ICV-EUiA, creu que durant l’acte es va posar de manifest “la falta de respecte” per part del govern municipal en relació amb l’audiència. Per una banda, per l’absència de l’alcalde, que els ecosocialistes consideren “inacceptable”, i per l’altra, perquè l’espai era insuficient tot i que “era previsible que hi hauria molta gent” i, per tant, era fàcil, segons Sanz, buscar un lloc adient per encabir-hi a tothom.

Pel que fa al president del Grup Municipal d’ERC+Rcat+Dcat, Jordi Portabella, creu que l’audiència és “un canal adequat” perquè la ciutadania pugui trametre la seva opinió de manera directe a l’equip de govern sobre el turisme, i a partir d’aquí, ha afirmat, serà imprescindible que s’incorporin millores en el pla per gestionar el turisme a la ciutat. Tot i així, Portabella també considera que amb la tria de la sala el govern va cometre un “error de previsió”.