En una entrevista al canal 3/24, Fernández Díaz afirma que el seu seu sostre electoral el decidiran els barcelonins i considera que en les eleccions municipals el seu rival no serà Ciutadans sinó el sobiranisme de Xavier Trias i “l’esquerra radical” d’Ada Colau, amb qui ha assegurat que no pactarà mai. El líder municipal del PP ha acusat Trias de seguir en aquesta legislatura una política continuista amb la del PSC i d’haver subordinat Barcelona als interessos de la Generalitat.

Per a Fernández Díaz, les eleccions de maig  no són “la primera volta de les catalanes” i ha assegurat que ell sempre ha posat “Barcelona per sobre del debat partidista”. L’alcaldable popular considera que la ciutat té un “ADN contrari a l’independentisme” i que, mentre Barcelona uneix, “la independència separa”.

Fernández Díaz, que es presenta per quarta vegada a les eleccions municipals, creu que aporta “experiència, compromís i coneixement” i que, mentre “alguns vénen a fer política, jo vinc a fer ciutat”. Per al líder popular, partits com Barcelona en Comú tenen “cares noves però polítiques velles”, ja que es presenten eleccions al costat d’ICV-EUiA, que ha estat “32 anys al govern municipal”.

Respecte als fets de Can Vies, Fernández Díaz considera que Trias “ha cedit al xantatge dels violents” i que si ell fos alcalde hauria enderrocat l’edifici el mateix dia del desallotjament. Ha defensat la Guàrdia Urbana, ja que creu que qüestionar-la és “qüestionar la nostra convivència” i, sobre el turisme, ha acusat el govern de CiU d’haver-lo convertit en “un problema” en alguns barris de la ciutat.

Sobre les polítiques d’immigració, el candidat del PP ha assenyalat que no permetrà mai la construcció d’oratoris sense llicència i que molestin els veïns, ja que “les normes estan per complir-les”, i que “ni en broma” estaria a favor del projecte de construcció d’una mesquita a la Monumental.