Les mesures inclouen unificar sota una única normativa les diferents modalitats d’allotjament turístic i condicionar el seu número a l’estructura urbana de cada barri. Els socialistes volen establir un període mínim d’estada per “potenciar el turisme familiar i de qualitat” en determinades zones de la ciutat i en funció de la densitat de l’habitatge, inspirant-se en normatives de Nova York i Berlín. També proposen, entre altres iniciatives, la creació d’un grup de treball amb el sector; que sigui la comunitat de veïns que decideixi sobre els habitatges d’ús turístic en el seu edifici; regular la modalitat “bed and breakfast” i que s’estableixin àrees específiques de protecció per a la massificació turística.

Collboni també ha reclamat la presència de l’alcalde a l’audiència pública d’aquest dimarts a la Biblioteca Jaume Fuster. Considera que seria una bona oportunitat perquè Xavier Trias pogués discutir cara a cara amb la ciutadania el model turístic de Barcelona.

Propostes del PSC en el consell Plenari

El PSC ha informat que proposaran en el ple municipal d’aquest divendres que l’Ajuntament negociï amb l’Estat la posada en marxa de  “projectes estratègics” com la finalització de les obres de l’estació de La Sagrera i de l’L9 del metro, el corredor del Mediterrani, els  accessos al Port de Barcelona i la prolongació de l’L2 i l’L8 del suburbà.

També portaran al ple una declaració institucional que reclami la modificació de la llei perquè les persones amb deficiències visuals  puguin votar a les eleccions municipals i es garanteixi la  disponibilitat de paperetes en llenguatge braille.