XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Hi havia gent que això d'ahir ho volien convertir amb una certa manifestació i no consistia en això. Quan van dir que ho volien fer al Saló de Cent, l'aforament d'aquesta sala i el del Saló de Cent és el mateix. Per tant, jo dic home, al tanto perquè hi ha gent que se li veu el 'plumero'."

L’alcalde, Xavier Trias, ha recordat que l’espai de celebració de l’audiència pública sobre turisme es va pactar amb la FAVB, tot i que inicialment havia demanat celebrar-la al Saló de Cent. Arran de les crítiques rebudes, Trias ha recordat que  “l’aforament d’aquesta sala i el del Saló de Cent és el mateix, i, per tant, hi ha gent que se li veu el llautó”.

Xavier Trias va ser el gran absent a l’audiència pública sobre turisme d’aquest dilluns, per bé que en diverses ocasions les entitats veïnals havien reclamat la seva presència. Tot i no assistir-hi, ha dit que va estar rebent informació constant del que hi passava, mentre al Saló de Cent es feia l’entrega de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Antoni Sansalvadó, que va ser el president del Banc d’Aliments de Barcelona. Un acte al qual l’alcalde ha dit que “no podia faltar”.

Trias ha insistit que els temes de turisme no depenen directament d’alcaldia, sinó de la tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, que sí que hi era present. “Aquí cadascú ha de fer el seu paper”, ha afegit, i no es pot utilitzar “això” -ha afegit- per crear conflicte.

Sobre les propostes que es van debatre durant l’audiència, Trias considera que va quedar molt clar que “hi ha diversos punts de vista, en ocasions enfrontats i amb plantejaments diferents, i que, en definitiva, és un problema d’equilibris”. L’alcalde també ha valorat com a “important” les propostes que va anunciar la FAVB, un document, ha dit, que es tindrà en compte en el marc del pacte local del turisme.