Jordi Martí (PSC) ha demanat a l’alcalde, Xavier Trias (CiU), que canviï la prioritat de les obres a la plaça de les Glòries i que no abordi en primer terme l’enderrocament de l’anell viari i la construcció del túnel soterrat per la Gran Via, treballs pactats per a aquest mandat. Martí ha proposat que la inversió es destini als equipaments pactats en el Compromís de Glòries i a construir habitatge social.

Dilluns, el dia en què es va anunciar el concurs internacional per recollir propostes de projecte per a l’urbanització de la plaça, Martí ja va valorar la demolició de la plaça com una acció “no prioritària” en aquest mandat. El president dels socialistes a l’Ajuntament ha anat més enllà i ha anunciat que sotmetran la seva proposta a votació en la Comissió d’Hàbitat Urbà de la setmana que ve.

Jordi Martí també s’ha mostrat desconfiat amb la gestió que, diu, podria fer el govern municipal de CiU d’una obra de mobilitat tan complicada, ja que es compleixen gairebé dos anys de mandat i Martí considera que “l’executiu no ha fet res” i diu tenir “certa por” d’imaginar-se el govern embarrancat en l’obra.